Verkopen op Zalando

De beste Zalando strategie voor jouw merk

Verkopen op Zalando

Ben jij eigenaar van een kledingmerk? Dan kun je jouw fashion verkopen via Zalando. Je profiteert dan van de naamsbekendheid en populariteit van dit grote online platform. Dit kan je veel extra klanten en verkoop opleveren.

Bij het verkopen op Zalando komt ontzettend veel kijken. Aan de hand van onze pilaren leggen wij je uit waar je allemaal op moet letten.

Strategy

1 Strategy - Zalando [4]

Zalando 

Integration

2 Integration - Zalando [2]

 

Een belangrijk onderdeel van een goede Zalando integrator is dat deze goed zijn in het managen van je retouren. De volgende marketplace integratie systemen sluiten volgens Brandsom het beste aan bij het verkopen op Zalando:

Zalando werkt met verschillende seizoenen waaronder de collecties vallen. Elk half jaar wordt dit vernieuwd. Dit betekend dat je goed vooruit moet plannen om er voor te zorgen dat al je artikelen voor het nieuwe seizoen goed ge-onboard worden. (Meer weten? Check dan onze uitgebreide Zalando blog)

1 Strategy - Zalando [1]-1

 

Het online krijgen van jouw producten op Zalando kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Er zijn verschillende facetten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan:

  • Geef ik alle verplichte attributen mee?
  • Tegen welke errors loop ik aan en hoe los ik ze op?
  • Voldoe ik aan alle eisen van Zalando om te mogen beginnen met verkopen?

Brandsom helpt jou om antwoord te geven op deze vragen. Wij helpen jou om zo snel mogelijk live te gaan op Zalando. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Klik op de onderstaande pijl en neem contact met ons op!

Pijl naar beneden (oranje)  

Operation

Fashion marketplace operation, Zalando fulfilment services, fulfiment by AboutYou,


Als merk heb je de mogelijkheid om het logistieke proces uit te besteden aan een Zalando via Zalando fulfilment solutions. Als je hiervoor kiest leg je jouw producten op voorraad in de magazijnen van Zalando. Zalando regelt voor jou het voorraadbeheer en het verpakken en verzenden van jouw producten. Ook eventuele retouren handelt Zalando voor je af.

Content

4 Content - Fashion marketplaces [2]


Op Zalando is er een groot verloop aan producten, dit komt door het wisselen van de seizoenen op Zalando en het hoge aantal retouren binnen de fashion branche in het algemeen. Het is daarom belangrijk om je content op Zalando Basaal te houden en je te focussen op het optimaliseren van de sizecharts

Liever iemand die dit proces voor je uit handen neemt? Klik op de onderstaande pijl en neem contact met ons op!

Pijl naar beneden (oranje)  

Advertising

5 Advertising - Fashion marketplaces [EN]


Op Zalando bestaat de mogelijkheid tot adverteren via sponsored products. Hierbij komt jouw product bovenaan de zoekresultaten van bepaalde keywords te staan. Daarnaast biedt Zalando ook andere opties voor uitgebreide advertentiecampagnes aan via Zalando marketing services (ZMS).

Onze marketplace specialisten hebben veel ervaring met het opzetten, bijhouden en analyseren van sponsored products campagnes. Klik op de onderstaande pijl en laat je gegevens achter om te bepalen wat voor jouw merk de beste advertentiestrategie is!

Pijl naar beneden (oranje)  

Brandsom Zalando checklist [2]

 

Neem contact op met Daniel

Onze Fashion specialist Daniel staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Daniel contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Daniel Rabbie, Fashion consultant, marketplace consultant, marketplace specialist