Fashion

De beste marketplace strategie voor jouw fashion merk

Online fashion marketplaces zijn marktplaatsen gericht op mode. In tegenstelling tot one-stop-shops zoals Amazon of bol.com (waar je zo’n beetje alles kunt kopen) koop je op fashion marketplaces alleen (sport)kleding, schoenen, en mode-accessoires. De grootste spelers binnen fashion marketplaces zijn op dit moment ZalandoAbout You en Otto.

Verkopen op Fashion marketplaces in 5 stappen:

Bij het verkopen op (fashion) marketplaces komt ontzettend veel kijken, aan de hand van onze 5 pilaren leggen we je uit waar je allemaal op moet letten

Strategy

Strategy - Fashion


Marketplaces die fashion verkopen zijn grofweg in te delen in de bovenstaande 4 categorieën. Op welk soort platform jouw fashion merk het beste kan verkopen hangt van een aantal factoren af (Wat voor soort fashion verkoop je, waar staat jouw merk gepositioneerd binnen de markt, etc.) Onze ervaren marketplace consultants kunnen je advies geven over de beste marketplace strategie voor fashion merken. Klik op de onderstaande pijl en neem contact met ons op.

Pijl naar beneden (oranje)  

Voor een uitgebreide uitleg over bovenstaande categoriën kan je onze blog over fashion marketplaces checken!

Integration

Integration - Fashion


Een belangrijk onderdeel van een goede Fashion integrator is dat deze goed zijn in het managen van je retouren. De volgende marketplace integratie systemen sluiten volgens Brandsom het beste aan bij het verkopen op fashion marketplaces: 

Brandsom heeft ervaring met het onboarden (online zetten van producten) van fashion producten via deze integrators en is bovendien een officiële partner. 

Wil je dat Brandsom helpt bij het integratieproces? Klik dan op de onderstaande pijl en vul het formulier in.

Pijl naar beneden (oranje)  

Operation

Operation - Fashion

Als merk heb je de mogelijkheid om het logistieke proces uit te besteden aan een marketplace. Dit maakt het makkelijker om uit te breiden naar andere landen. Op de volgende pagina's kan je meer lezen over hoe de verschillende Fashion marketplaces dit hebben geregeld:

Content

Content  optimisation fashion marketplaces, content Zalando, Fashion content

Bij het maken van content voor Fashion merken zijn er een aantal aspecten die net anders zijn als het maken van content voor andere producten. Het verschil zit hem in het grote verloop wat fashion producten hebben bij het wisselen van seizoenen en het hoge aantal aan retouren. Voor een uitgebreide toelichting hierover kan je op de volgende link klikken.

Liever iemand die dit proces voor je uit handen neemt? Klik op de onderstaande pijl en neem contact met ons op!

Pijl naar beneden (oranje)  

Advertising

5 Advertising - Fashion marketplaces [4]

Op de meeste (Fashion) marketplaces bestaat de mogelijkheid tot adverteren via sponsored products. Hierbij komt jouw product bovenaan de zoekresultaten van bepaalde keywords te staan. Daarnaast bieden Fashion platformen ook andere opties voor uitgebreide advertentiecampagnes aan.

Onze marketplace consultants hebben veel ervaring met het opzetten, bijhouden en analyseren van sponsored products campagnes. Klik op de onderstaande pijl en laat je gegevens achter om te bepalen wat voor jouw merk de beste advertentiestrategie is!

Pijl naar beneden (oranje)  

 

Neem contact op met Ivo

Onze Fashion specialist Ivo staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Ivo  contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Ivo (1)