Verkopen op About You

Succesvol kleding verkopen op de fashion marketplace van de Otto group

Wat is About You?

Als merk binnen de fashion branche kan het een goed onderdeel van je strategie zijn om kleding te verkopen op één of meerdere fashion marketplaces. About You valt binnen de Otto Group en is de laatste jaren aan een opmars bezig.

Met een totale omzet van 1.17 miljard in het fiscale jaar 2020/2021 vestigt deze online fashion marketplace zich als grote naam in een branche waarin al veel aanbieders actief zijn. Zowel grote modemerken als kleinere ondernemers liften mee op het succes van de marketplace door te verkopen op About You.

Net als andere Fashion marketplaces zoals Zalando heeft About You ook een partnerprogramma waarbij je het gehele logistieke proces kan overlaten aan About You (Fulfilment by About You). 
Als je erover nadenkt om je product ook over de grens te gaan verkopen kan dit een interessante optie zijn. 

Wil je weten of deze optie relevant is voor jouw merk? Onze consultant Daniel staat klaar om je hierbij te adviseren! Klik op de onderstaande pijl en vul het formulier in!
Pijl naar beneden (oranje)  

Selling on About You


Brandsom is gespecialiseerd in het verkopen op fashion marketplaces zoals AboutYou. Wil je meer weten over de beste marketplace strategie voor jouw fashion merk? Lees dan onze uitgebreide blog over Fashion marketplaces.

 

AboutYou Mockup, AboutYou interface, Brandsom verkopen op AboutYou, Brandsom selling on AboutYou

 

Wat zijn de voordelen van About You

 

Dat verkopen op About You aantrekkelijk is voor grote en kleine fashion merken, blijkt al uit de cijfers van de afgelopen jaren. De andere voordelen staan hieronder voor je op een rijtje:

 • Populair onder een jonge doelgroep: het assortiment richt zich voornamelijk op de jongere generaties. Dit zou een belangrijke reden kunnen zijn waarom de marketplace zo snel groeit. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat in 2020 86 procent van de 25- tot 45-jarigen online kocht. Komt dit overeen met jouw doelgroep? Dan is About You voor jou een onmisbaar verkoopkanaal.
  • Meer dan 350.000 producten online: dit geldt niet alleen voor kleding. About You breidde haar assortiment al snel uit met tassen, schoenen en beautyproducten. Als verkoper betekent het dat je onderdeel bent van een one-stop shop waar de juiste doelgroep graag online kleding koopt.

  • Internationale verkoop: wanneer je fashion gaat verkopen op About You kun je in maar liefst 14 landen op een eenvoudige manier klanten werven: About You is actief in Oostenrijk, België, Tsjechië, Estland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Letland, Litouwen, Nederland, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië en Zwitserland. 

  • De marketplace maakt momenteel een enorme groei door: de omzet steeg dit jaar maar met maar liefst 428 miljoen t.o.v. 2019 - 2020. Stap je nu in, dan pik je eenvoudig een graantje mee van dit enorme succes. 

  • Ruime keuze: in de webshop van About You heb je als consument de keuze uit maar liefst 1500 verschillende merken. Dit is voor jou als verkoper interessant, omdat consumenten het fijn vinden om te shoppen bij winkels met een breed assortiment. Dat scheelt veel tijd, geld en gedoe. Klanten bezoeken een winkel graag als ze ruim de keuze hebben.  

  • Meer dan 20 miljoen app-downloads: zoveel mensen hebben met één klik op de knop toegang tot de fashion die te koop is op About You. Uit onderzoek blijkt dat 94 procent van de Nederlanders wel eens een online aankoop doet. De millennials en Generatie Z zijn de koplopers als het gaat om online winkelen. Omdat About You zich richt op de jongere doelgroep die opgroeide met een smartphone, spreek je als online fashion retailer gelijk de juiste mensen aan.  

  • Goede samenwerking en advertising-mogelijkheden: in samenwerking met haar partners verbindt About You de kledingmerken met de doelgroep. Het platform maakt gebruik van native advertising op zowel de webshop als op externe websites. About You biedt mode- en non-fashion merken de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Dat scheelt voor jou als verkoper als het gaat om marketingactiviteiten.  

Lees meer ↓

 

Hoe werkt verkopen op About You?

 

De cijfers qua groei, verkopen en bezoekers liegen er niet om. Als jij als fashion merk graag wil groeien, is fashion verkopen op About You een goede zet. Hieronder lees je hoe dit werkt voor jou: 

 • Je dient te beschikken over de juiste informatie en documenten. Denk hierbij aan productinformatie, informatie over de voorraad, foto’s en prijzen. 

 • De producten die je verkoopt vallen in de categorieën: mode, beauty en accessoires. 

  • Verkoop van oude producten is niet toegestaan. De oudste items mogen ten laatste van hetzelfde seizoen van vorig jaar zijn.  

  • Vragen en klachten hoor je als fashion B2C verkoper binnen 24 uur te beantwoorden.

  • Je biedt verzending en retourzending gratis aan.

  • Je werkt met de door About You gekozen bezorgpartner, namelijk PostNL (binnen Nederland).

  • Je levert het product binnen 4 dagen bij de klant.

  • Producten moeten verzonden worden in de verpakking van About You. Deze kun je tegen kostprijs kopen van About You.

Lees meer ↓

 

About You Integratie

Om effectief te kunnen verkopen op About You heb je een integrator nodig. Een integrator is software die jouw systemen kan koppelen met meerdere marketplaces. Aan de hand hiervan kun je al je marketplace-gerelateerde zaken efficiënt bijhouden en optimaliseren. Denk aan: productinformatie, voorraadbeheer, pricing, etc.
Er zijn 2 integratie software platformen die goed compatibel zijn met Fashion marketplaces zoals About You:

Brandsom Visual, AboutYou integrator, AboutYoun inegration, Brandsom marketplace integration, integration

 

 

 

 

1. TradeByte

2. Channeladvisor

 

Brandsom Helpt

Registreren bij AboutYou kan erg lastig en tijdrovend zijn. De marketplace houdt er strenge eisen op na waar Brandsom jou bij kan helpen.
Wil jij weten hoe je sneller door de aanmeldprocedure heen komt zodat je direct kunt starten met verkopen op About You? Klik dan op de onderstaande pijl en vul het contactformulier in.

Pijl naar beneden (oranje)

 

Ook interessant:

Andere Brandsom pagina's met informatie over de beste strategie voor jouw Fashion merk!

 1. Verkopen op Zalando
 2. Fashion marketplaces

 

Of check 1 van onze blog posts:

Neem contact op met Thijs

Onze Fashion specialist Thijs staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Thijs contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Thijs