Over Marketplaces

Kijk verder dan Amazon en Bol.com

Over Marketplaces

Marketplaces zijn online platforms waarop alle merken hun producten kunnen verkopen.

Marketplaces zijn online platforms waarop alle merken hun producten kunnen verkopen. Hierdoor is het voor de consument mogelijk om alles te kunnen kopen binnen één ecosysteem. Binnen Europa zijn er veel verschillende marketplaces.  Amazon is veruit de grootste en bekendste marketplace van Europa. Toch is een marketplace-strategie niet compleet zonder ook naar de andere marketplaces te kijken. Er zijn namelijk specialistische marketplaces die een niche bedienen. Daarnaast heeft elke marketplace zijn eigen voor- en nadelen. Meer weten over de diensten van Brandsom? Klik op de knop hieronder.

Neem contact op
mock-up-schaduw-recht_0005_afound
Marketplaces

Amazon

The global marketplace

Amazon is een reus onder de marketplaces. Hoewel dit platform vrij complex is, biedt ze ook de meeste middelen met betrekking tot content en advertising, evenals de mogelijkheid om een eigen merk te bouwen. Amazon is meer dan alleen een marketplace. Zo is ze eveneens de producent van Alexa, een systeem dat de retail in de toekomst nog wel eens sterk kan veranderen. Amazon is wereldwijd actief, met een sterke focus op Noord-Amerika en West-Europa. Ben je internationaal georiënteerd, dan kun je dus niet om Amazon heen. Heb je echter een specifieke focus, kijk dan ook naar lokale spelers zoals LaRedoute en Bol.com.

Neem contact op
bol.com-mock-up-rechte-schaduw
Marketplaces

Bol.com

Wie producten verkoopt op de Nederlandse en Belgische markt kan niet om Bol.com heen. Deze marketplace heeft een omvangrijk assortiment. De hoeveelheid categorieën waarbinnen Bol.com producten verstrekt, ontwikkelt zich constant. Zo startte het platform in 2020 met de verkoop van dames- en herenmode. Bol.com biedt verschillende betaalde mogelijkheden om je producten onder de aandacht te brengen. Ook kun je op Bol.com zogenaamde brand stores inrichten. Voor modemerken is het interessant om naast Bol.com ook naar Zalando te kijken. Amazon biedt mogelijkheden voor verkopers die hun producten buiten de Benelux in omloop willen brengen.

Neem contact op
bolcom-mock-up-rechte-schaduw
Marketplaces

LaRedoute

Voor verkopers op het gebied van mode en wonen is LaRedoute een belangrijke speler. LaRedoute is de Franse Wehkamp; ooit begonnen als postorderbedrijf in textiel en uitgegroeid tot een marketplace met een breed assortiment in mode en woonaccessoires. Dit maakt LaRedoute interessant voor iedereen die zich op de Franse markt wil begeven. Het platform biedt verschillende betaalde mogelijkheden om je producten onder de aandacht te brengen, waaronder mailcampagnes en Sponsored Products. Naast LaRedoute bieden Amazon en Zalando ook toegang tot de Franse markt.

Neem contact op
laredoute-mock-up-rechte-schaduw
Marketplaces

Zalando

De grootste fashion marketplace van Europa

Zalando is dé Europese marketplace op het gebied van mode. Van Spanje tot Noorwegen en van Tsjechië tot Luxemburg; de Duitse kledingspecialist is over het hele continent te vinden. Doordat Zalando zich enkel focust op mode, heeft dit platform uitgebreide middelen om die productgroep volledig tot zijn recht te laten komen. Zalando biedt tevens mogelijkheden voor advertising en fulfillment. Kortom: als Europees modemerk kun je niet aan Zalando voorbijgaan. Specifiek geïnteresseerd in de Franse markt? Kijk dan ook naar LaRedoute. Voor een meer allround marketplace is Amazon aan te raden.

Neem contact op
zalando-mock-up-rechte-schaduw

Neem contact op met Imco

Vul het formulier in en laat Imco contact met je opnemen om de mogelijkheden door te nemen.

200429-133648-3732-RM-Ruben_May