Over marketplaces

Alles wat je moet weten over online marketplaces

Marketplaces

Marketplaces zijn online platforms waarop merken hun producten kunnen verkopen. Hierdoor is het voor de consument mogelijk om alles te kunnen kopen binnen één ecosysteem. Binnen Europa zijn er veel verschillende marketplaces.  Amazon is veruit de grootste en bekendste marketplace van Europa. Toch is een ecommerce marketplace-strategie niet compleet zonder ook naar de andere marketplaces te kijken. Er zijn namelijk specialistische marketplaces die een niche bedienen. Daarnaast heeft elke marketplace zijn eigen voor- en nadelen.

Meer weten over de diensten van Brandsom? Klik op onderstaande pijl en neem contact op met een van onze specialisten. 

 

Pijl naar beneden (oranje)

Brandsom Marketplaces NIEUW (met logo) [4]

 

Amazon

Amazon is de grootste en meest competitieve marketplace ter wereld. Als je internationaal wilt verkopen kan je bijna niet om deze marketplace heen. Als je wilt verkopen op Amazon moet je rekening houden met bepaalde aspecten. De Buy Box, Fulfilment by Amazon en Amazon Sponsored Products zijn daar enkele van. Op onderstaande pagina's en blogs kom je alles te weten over het verkopen op Amazon. 

Bol.com

Als je wilt verkopen op de Nederlandse of Belgische markt kan je bijna niet om Bol.com heen. Bol.com is de grootste en populairste marketplace van de lage landen. Bij het verkopen op Bol.com dien je rekening te houden met een aantal factoren. Welke integrator gebruik je? Maak je gebruik van de services van Bol.com? En voldoe je aan de eisen van Bol.com? Lees op onderstaande pagina's verder voor meer informatie over Bol.com. 

Zalando

Zalando is het grootste online modeplatform van Europa. Met meer dan 45 miljoen klanten in 23 verschillende landen biedt Zalando jou een enorme marketplace. Om ervoor te zorgen dat deze klanten ook daadwerkelijk jouw merk kiezen, is het belangrijk om kennis te hebben over onder andere Zalando's Return Solutions, Marketing Services of Logistieke eisen. Lees voor meer informatie onderstaande pagina's door. 

Fashion marketplaces

Naast Zalando zijn er nog meerdere spelers binnen de online mode branche. Mirapodo, About You en La Redoute zijn voorbeelden van marketplaces die zich richten op een specifieke doelgroep. Daarnaast bestaan er nog veel meer die zich richten op een niche binnen de gehele markt. Ook deze marketplaces zijn absoluut de moeite waard om je in te verdiepen. 

Lokale helden en categorie specialisten

Naast de drie bekendste marketplaces zijn er ook veel andere, 'kleine' marketplaces. Deze marketplaces voorzien vaak in de behoefte van een niche en hebben een specifieke doelgroep. Wil jij bijvoorbeeld op Beauty Marketplaces verkopen? Dan is de Douglas misschien wel iets voor jou. Verkoop jij alles voor in en rondom huis dan kan fonQ een goede optie zijn. Lees in onderstaande blogs welke marketplace het beste bij jouw merk past.    

Neem contact op met Imco

Onze marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist